Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

24.06.12

Puudutukset synnytyksissä – ”sudenkuoppa”.

 

Vastaus Ulla Toikkaselle:”Kivunlievitys on nykyisin synnyttäjän oikeus” Suomen Lääkärilehti  25/2012.

 

Puudutuksten myötä synnytykset ovat tulleet ongelmallisemmiksi. Lääkitys, toimenpiteet, imukupit ja leikkaukset ovat lisääntyneet äitien ja lasten sairatuvuus- tai kuolleisuuslukujen parantumatta. Synnytyspelko on räjähdysmäisesti lisääntynyt ja perheiden selviytyminen vahemmuudesta huonotunut mm. huostaanotot lisääntyneet. Puudutussynnytys kokemuksena  ei ole palkitseva. Koska itse tapahtumassa ole mitään tavoiteltavaa,  haluavat yhä useammat synnyttää leikkauksella.

 

Puudutteiden myötä synnyttäjästä on tullut potilas, asiantuntijoiden armoilla oleva vain vähän tapahtumasta ymmärtävä ja vastuuta kantava passiivinen, tapahtumaa sivusta seuraava hoidon kohde. Synnytyksestä on tullut äitiyttä, naiseutta  ja vanhemmuutta heikentävä , kun se luonnonmukaisena olisi niitä vahvistava.  

 

Synnytyskipu on tärkein hyvän, onnistuneen ja  turvallisen synnytyksen/syntymän tekijä.  Se sysää liikkeelle endorfiinisysteemin, joka puolestaan synnytyshormonit. Nämä auttavat ns.synnytysregressiossa, jotta synnyttäjä toimisi viisaasti ja oikein synnytystyössään. Tällöin lääkitystä ja toimenpiteitä tarvitaan vähemmän , jolloin riskit jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Luonnonmukaisen synnytyksen hormonimyrsky antaa eväät ensikontaktiin ja lapsen sopeutumiseen syntymässä. Kun synnytys on synnyttäjän omassa kontrollissa omilla keinoilla ,on lopputuloskin  palkitseva, synnytyspelko poistuu – naiseus. äitiys ja vanhemmuus vahvistuvat.  (Kts.” Nainen naiselle – luonnollinen syntymä”,Aila Miettinen-Jaakkola,  1992, Kääntöpiiri.)

 

Synnytysympäristö ja -tapahtuma pitäisi olla lempeä ja stressitön.  Synnyttäjät ja hoitohenkilökunta olisi valmennettava ymmärtämään synnytyksen/syntymän herkkästi haavoittuva  kokonaisuus. Myös synnyttäjille pitäisi kertoa puudutusten vaarat ja ongelmat sekä se, että puudutssynnytyksessä  synnytystyön tekeminen estyy. Kaikkien pitäisi olla  motivoituneita auttamaan ja viemään tapahtumaa synnyttäjän ehdoilla, häntä  tukien ja rohkaisten selviytymään omin keinoin mahdollisimman vähin lääkkein ja  toimenpitein.  Puudutuksia tulisi käyttää vain lääketieteellisissä ongelmatilanteissa silloin jos riskittömät ns. luonnonmukaiset kivunlievitysmenetelmät eivät riitä.  

Lähetetty suomen lääkärilehteen.

Aila Miettinen

naistentautien-ja synnytysten erikoislääkäri

Powered by CMSimple | Webmasteri