Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

31.10.09

Johanna Sarvelalle ja Mika Nuutilalle synnytyskivusta (Duodecim 2009;125:1881-8)

 

Jotta voisi hoitaa synnytyskipua viisaasti on ymmärrettävä synnytyksen suurenmoinen ja herkästi haavoittuva kokonaisuus.Koskaan ei pitäisi puhua synnytyskivun lääkityksestä  mainitsematta ensin synnytyskivun merkitystä ja tehtäviä. Puudutuksiin  liittyy  aina riskejä. Ne   johtavat toimenpiteiden ja lääkityksien ketjureaktioihin ja noidankehiin joista ei ole ulospääsyä.Tällainen synnytys on  perheelle kaukainen ja pelottava, vanhemmuutta heikentävä tapahtuma.  Synnytyspelko on rajähdysmäisesti kasvanut ja lasten psyykkiset häiriöt lisääntyneet.

 

Ympäristötekijät ja asenne merkitsevät  paljon kipulääkityksen tarpeeseen. Hollannissa kotisynnytysten vuoksi yleisesti ajatellaan synnytyksestä selvittävän  ilman erikoisempia kommervenkkeja. Näinollen puudutusten tarve sairaaloissa on vain n. 5%, kun meillä se on jopa 95%.

 

Merkitys ja tehtävät. Luonnonmukainen synnytys on voimaannuttava kasvun tapahtuma. Synnytyskipu vie synnytysregressioon, ohjaa synnytystyötä, pitää synnyttäjän liikkeellä, jotta verenkierto, hengitys, lapsen kiertyminen ja laskeutuminen  synnytyskanavassa olisivat parhaat mahdolliset. Tällöin riskitkin ovat minimissään. Tällainen synnytys valmistaa lapsen vastaanottamiseen ja ensikontaktiin, jolla on kauaskantoiset vaikutukset vanhemmuuteen ja lapsen kehitykselle.

 

WHO:n suositus: "informed choise" ei toteudu.Vuosisadan suurin huijaus on että epiduraalipuudutusta merkkinoitaessa synnyttäjille  ei ole  kerrottu tehoseurantaan joutumisesta ja synnytystyön tekemisen estymisestä. Yksistään tämä tieto kohottaisi kipukynnystä.

 

Synnytyssaleissamme vallitseva teknologian rutiini jyrää luonnonmukaisuutta haluavan alleen. Armottoman systeemin vuoksi on päädytty jopa aborttiin.

 

Korkeat puudutustilastot kertovat huonoista ympäristöolosuhteista, supportion,synnytys valmennuksen ja koulutuksen puutteesta.  Näihin olisi panostettava jotta teknologian suosta noustaisiin.

 

Aila Miettinen

naistentautien- ja synnytysten erikoislääkäri, kotisynnytyslääkäri, viiden lapsen äiti.    

 

 

Powered by CMSimple | Webmasteri