Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

25.06.12

Laajennettu ihmiskäsitys

 

Vastaus teologian tohtori Kari Kuulan kirjoitukseen ”Mieli vai kone?” Savon Sanomissa 19.6.12 .

 

Aloitin lääketieteen opinnot selvittäkseni mitä ihminen on. Lääketieteen lisensiaattitukinto ei antanut vastausta kysymykseeni. Olin epäluuloinen ja utelias mietiskelyä kohtaan, joten sitä oli kokeiltava käytännössä. N. kahdenkymmenen vuoden säännöllisen mietiskely-ja joogaharjoituksen tuloksena sain omakohtaisesti kokea  energiakehon kautta ykseyden Kaikkeuteen/ Jumaluuteen/ Korkeimpaan Tajuntaan. Selvittäkseni tuota kokemusta opiskelin joogafilosofisen ihmiskäsityksen, joka on sama kaikissa vanhoissa itämaisissa tasapainoon ja hyvinvointiin ohjaavissa harjoituksissa, kuten mm.  TaiChi:ssä, ChiKungi:ssa, akupunktiossa. Kun yhdistän koululääketieteen länsimaisen ihmiskäsityksen ja omaan kokemukseenikin perustuvan ns. itämaisen ihmiskäsityksen ,tiedän mitä ihminen on.

 

Ns. laajennetussa eli itämaisessa ihmiskäsityksessä ihminen on psykofyysinen ja psykospirituaalinen olento. Psyyke (= mieli) ,sooma (= keho) ja Henki ovat koko ajan jatkuvassa ja kiinteässä , erottamattomassa vuorovaikutuksessa ja ykseydessä toisiinsa jopa ympäröivän maailman  kanssa. Kaikkialla olevan Hengen ja fyysisen kehon välillä toimii ns. energiakeho.Tämän esitti myös 1700-luvulla othodoksimunkki Pantheleneum. Kirkko hylkäsi tuon ihmiskäsityksen.

 

Energiakeho on fyysiseen kehoon yhteydessä lymfan , hormonien ja hermovälittäjäaineiden avulla. Nämä aineet vaikuttavat myös mieleen, johonka mm. eletyt tapahtumat varastoituvat.  Energiakehoon voi vaikuttaa mm.ravinnolla, akupunktiolla, jooga-,ChiKung,-TaiChiharjoituksilla ja  meditaatiolla eli keskittyneellä ajatuksella. Nämä ikivanhat tasapainoon ja hyvinvointiin auttavat menetelmät ovat siis keinoja poistaa epätasapainoa energiakehossa, joka vaikuttaa sekä psyykeen , että soomaan. Energiakehon avulla voi avautua reitti jopa syvemmille tajunnantasoille, jolloin mieli laajenee ja  ihminen  kokee Jumalaista  Iloa, Rauhaa ja  Rakkautta sekä Ykseyttä ympäröivään maailmaan.   

 

Aila Miettinen  

 

Powered by CMSimple | Webmasteri