Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

08.01.2012

Myytti vanhenevasta naisesta romutettava

Usein törmää outoon käsitykseen ikääntyvästä naisesta. Vastaava myytti miehestä on ihmeellisen vastakkainen.
 
Iäkkäät valtioiden johtajat ovat miehiä.  Presidenttipelissäkin  nähdään nuoria naisia vanhojen miesten rinnalla. Miksi luotetaan eläkeikäisten  miesten kykyyn hoitaa johtotehtäviä? Tiedossa on  miesten, keskimäärin  kymmenen vuotta lyhyempi,  elinikä naisiin verrattuna. Sairastamisen ja dementoitumisenkin täytyy ilmetä  naisia huomattavasti varhemmin. Seitsemän-kahdeksankymppistä  naisjohtajaa pidettäisiin tehtäväänsä kykenemättömänä.
 
Vanhan miehen ja nuoren naisen parisuhde on miehelle eduksi vastaavasti venhemman naisen suhde nuoreen mieheen katsotaan hurahtamisen tai sekopäisyyden mekiksi. Vasta nelissä kymmenissä naisen seksielämä alkaa kukoistaa kokemuksen, perhe-ja työelämän helpottumisen  seurauksena. Vaihdevuosi-iän vaivat , joita miehelläkin on, ovat ainakin naisella,  hoidettavissa.

Tasannevuosissa nainen on luonnon voimavara. Hedelmällisen iän hormonimyrskyt ovat takana eikä ehkäisyhuolia ole. Perherasitteen helpottaessa on enempi mahdollisuuksia nautinnoille ja itsestä huolehtimiselle. Työelämässä suoriutuminen parantuu  pitkän kokemuksen  ansiosta. Iän tuomien kokemusten ja äitiyden vuoksi  elämä on seesteisempää, rauhallisempaa ja viisaampaa. Kaikilla elämänaloilla naisen suorituskyky kohoaa.   

Vanhan  naisen ja ikinuoren miehen myytti on merkittävä tasa-arvoon vaikuttava tekijä.  Totuus vanhenevasta naisesta on  yleiselle käsitykselle päinvastainen.  

Aila Miettinen, naistentautien- ja synnytysten erikoislääkäri

Powered by CMSimple | Webmasteri