Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

Henkilökuva

 

Syntyjään savolainen, äidin juuret Lapissa, isän Saksan juutalaisissa.  Juuri elämän puolivälietapin ohittanut:

Maaningalla syntynyt 1956, Kuopion Yhteiskoulusta matemaattiselta linjalta ylioppilaaksi kirjoittanut 1975 ja Kuopion Korkeakoulusta lääketieteen lisensiaatiksi valmistunut1981 sekä Kuopion yliopistosta valmistunut naistentautien ja synnytysten erikoislääkäriksi 1993.

Viisi lasta: Iivari (s.-83), Pyry(s.-85), Sampo(s.-87), Pilvi(s.-89), Otso(s. -94), joista ensimmäinen on syntynyt sairaalassa ja muut kotona. 

Rohkea oman tien kulkija:

Olen aina puhunut naisten ja perheen puolesta, vaikka yleistä valtavirtaa vastaan. Näistä esimerkkeinä lasten kotihoito, joka vasta nyt on tulossa tasavertaiseksi laitoshoidon rinnalle. Omat viisi lasta on hoidettu kotona ja samalla työllistetty 14 vuoden ajan lastenhoitaja, ilman yhteiskunnan tukea. Naisten on yleensä valittava uran ja perheen väliltä. Lasten kotihoidon vuoksi voisivat naiset useimmiten valita molemmat.

Olen ehdottanut jo 80-luvulla siirtymistä perheitten ehdoilla toteutettavaan neuvolasysteemiin, jossa perhettä ei pyritä kontrolloimaan, valvomaan ja ohjailemaan, vaan kunnioitetaan erilaisuutta, moniarvoisuutta, rohkaistaan omiin valintoihin, omatoimisuuteen (esim. raskauden seurannassa) ja tuetaan lapsen ja vanhemman varhaista vuorovaikutusta. Tähän kuuluvat pehmeämmät, äitien ehdoilla toteutettavat omakätilö- ja ja neuvolasysteemin jatkuvuus koko raskauden, synnytyksen ajan, pehmeämmät perheiden ehdoilla toteutettavat synnytykset (poliklinikka, "domino"-ja kotisynnytykset kts. kirjasta "Nainen naiiselle-luonnollinen syntymä."). Kaikki nämä ovat Suomessa vielä alkutaipaleella, lapsenkengissä, mutta muualla maailmassa kuten Britanniassa jo äitiyshuollon kansallisena tavoitteena.

Tinkimätön:

En ole vaatimuksistani vaiennut, vaikka esim. kotisynnytysteni vuoksi erikoistumiseni yritettiin estää, niin että siihen meni 11 vuotta kuuden vuoden sijaan. Vasta uhattuani valituksella Lääkintöhallitukseen, sain erikoistumisviran, mutta samalla varoitettiin puhumasta kotisynnytyksistä. Odotellessani erikoistumisvirkaa neljä vuotta perhe kasvoi kahdella lapsella ja syntyi kirja "Nainen naiselle- luonnollinen syntymä", sekä panin alulle AktiivinenSynnytys r.y.:n. Omien kotisynnytysteni kautta ymmärsin Suomen vaikean kotisynnytystilanteen jonka vuoksi kouluttauduin Hollannissa kotisynnytyksiin, jotta voisin vastata sitä haluavien perheiden tarpeisiin.

Viimevuosina en ole halunnut tinkiä gynekologisen potilaan ensiarvoisen tärkeästä täydellisen intimiteetin takaavasta, omasta potilaskortistosta ja potilaan edun mukaisesta halvemman ultraäänitutkimuksen mahdollistavasta omasta ultraäänilaitteesta. Näiden vuoksi jouduin muutama vuosi sitten vaihtamaan vastaanotoopistettäni Kuopiossa. Pidän tärkeänä myös omalääkärisysteemiä. Tätä täydentää omille potilailleni ainutlaatuinen potilaspuhelin, jolla olen aina tavoitettavissa antamaan neuvoja ja uusimaan reseptejä vaivattomasti sekä mahdollisuus hätätilanteessa järjestämään vaikka päivystyslähetteen sairaalaan. Uskon, että 10 vuoden kuluttua kaikilla yksityisygnekologeilla on omat, gynekologisen potilaan tärkeimmän asian eli täydellisen intimiteetin takaavat ,kortistot.

Aikaansaava:

1985 päätin erikoistua synnytyksiin ja naistentauteihin siksi, että halusin olla kehittämässä parempaa synnytystä/syntymää Suomessa. Synnytyskokemusteni myötä olen suorastaan hurmaantunut synnytksiin - ihmisen elämän yhteen kolmesta (syntymä, synnytys, kuolema) tärkeimmästä tapahtumasta.  Tavoitteena oli ABC(Alternative Birth Centerin) perustaminen suuren maailman malliin. Vanhoilliset , johtavat tahot KYS:ssa kuitenkin estivät jo lähes toteuttamisvalmiin hankkeen Kuopiossa. Tuolloin ko. yksikköä varten suunnittelemani synnytysamme toteutettiin kuitenkin Suomen synnytyssairaaloihin myytäväksi. Näin saatiin pehmeämpää ajattelua sairaalasynnytyksiimme. Nyt yli puolessa synnytyssairaaloistamme on tuo eurooppalaisenkin mittapuun mukaan ainutlaatuinen , CE-merkitty, keksintösäätiön apurahan saanut AMOR-amme.

Muutama vuosi sitten Suomen markkinoilta poistui pieni, pienikohtuisille ja synnyttämättömillekin sopiva kierukka. Tottakai hankin sen potilailleni Keski-Euroopasta. 

Energinen:

  30 vuoden avioliitto, viisi lasta, erikoistuminen, kirja,Aktiivinen Synnytys r.y., synnytysammeen kehittely, markkinointi ja myynti sekä vesisynnytyskoulutus lähes kaikkiin synnytyssairaaloihin, synnytysvalmennukset ym. on vaatinut paljon energiaa, joka on kummunnut joogasta. 1982 lähtien olen tehnyt kahdesti päivässä joogaharjoituksia (asanoita ja mietiskelyä), jotka ovat opettaneet pysähtymään, latautumaan ja antaman luovuudelle mahdollisuuden ja henkistä kasvua sekä voimavaraa - elämälle suunnan ja tarkoituksen. Mietiskelynopettajakuolutuksen aloittaminen kymmenkunta vuotta  sitten toi elämäni mahdollisuuden opettaa joogaa myös muille. Tämä on ollut hyvin antoisaa ja rikastuttavaa minulle itselle. Fyysistä jaksamista on ylläpitänyt monenlaiset liikuntaharrastukset kuten lenkkeily(nykyään nelirotuisen Paavo-koiran lenkittämänä), uinti, pyöräily, ratsastus, erityisesti umpihankihiihto ja lumilautailu. Teatteri on intohimoni, musiikki on huumetta ja tanssi saa minut hulluksi. Viisi murrosikäistä musiikinharrastajaa on muokannut musiikkimakuani niin, että kaikista suuntauksista löytyy mielimusiikkia etenkin jazzista ja rokista.

Tulevaisuuden suunnitelmat:

Haaveena olisi tehdä tutkimusta joogan ja mietiskelyn vaikutuksista. Kasvisyöntiä ja joogaharrastusta ihmisille haluaisin edistää. Koko perheen yhteinen omatoimimatkailu on sen verran avannut näköaloja maailman hätään, että hyvin lähellä sydäntä ovat kärsivät lapset, jonka vuoksi, ehkä elämäni viimeisenä projektina, haaveilen perustavani jonnekin vuoristoon katulapsille kodin.

Esikuvina minulla ovat olleet: Äiti savolainen, vahva nainen. Isä  huumorilla tilanteen kuin tilanteen pehmentävä. Hänen elämänohjeensa olla rehellinen ja ahkera niin hyvin käy, on toiminut. Jasser Arafat sinnikkyydellään ja Jeesus, joogaguruni, esimerkkinä ja opettajana ELÄMÄLLE ANTAUTUMISESTA. 

Omassa elämässä opittua elämänfilosofiaa:

Elämä on tapahtumien ketjureaktio. Ei pidä kysyä miksi, vaan hyväksyä tapahtumat ja ajatella positiivisesti ja heittäytyä Elämän syliin. Kaiken takana on rauha ja rakkaus jonka vuoksi, tämän muistaen, lopputulos on aina hyvä.

 

 

Powered by CMSimple | Webmasteri