Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

09.03.10

Minna ja synnytyspelko(Savon Sanomat)

 

Minna Canth suurperheen äitinä ja vahvana naisena on varteenotettava ja läheinen esimerkki meille savolaisille.Synnytykset ovat epäilemättä olleet hänellekin tärkeä voiman lähde. Tuohon aikaan ei ollut muuta mahdollisuutta kuin synnyttää luonnonmukaisesti.

 

Teknologian tuonti synnytyksiin ensin turvallisuuden nimissä ja sitten kivuttoman synnytyksen tavoittelun vuoksi, on vienyt synnytystapahtuman synnyttäjältä asiantuntijoille, ammattilaisille. Synnyttäjästä on tullut sivustaseuraaja. Omat keinot selvitä ovat väistyneet. Kun tilanne on toisten käsissä ja hallinnassa , on pelon lisääntyminen ymmärrettävää.

Pelkoa hoidettiin aluksi leikkaussynnytyksillä, nyt puudutuksilla. Tähän tarvitaan lisääntyvästi teknologiaa ja lääkitystä. Pelko lisääntyy ja synnytyksen voimaannuttava, itsetuntoa vahvistava vaikutus menetetään.

Äidin merkitys lasten kasvatuksessa ja perheen hyvivoinnille on keskeinen. Ei ihme , että perheiden selviäminen on heikentynyt.

 

Minua ja Minnaa yhdistävät luonnonmukaisten synnytysten kokemukset. Hän omalla esimerkillään antaa voimaa taistelussa paremman syntymän, naiseuden, äitiyden ja perheiden hyvinvoinnin puolesta.

 

Synnytys naiselle ei ole voiman osoitus, vaan voiman lähde.

 

Tervetuloa Minna-päiville 20.3. klo 12 Kuopion kaupunginkirjastolle kuulemaan asiantuntijoilta uusinta uutta synnytyskivusta ja synnytyspelosta sekä näkemään ja kokemaan synnytyslaulua ja –tanssia otsikolla”Ihanaa synnyttämisen tuskaa”.

 

 

Minna ja synnytyskipu

 

Minna Canth kahdeksan lasta luonnonmuksiesti synyttäneenä on saanut kokea ja hyödyntää nuo naisen elämän tärkeimmän tapahtumat voimaannuttavina. Synnytykset ovat epäilemättä kasvattaneet häntä vahvaksi naiseksi. Synnytyskivun merkityksestä voimia tuovalle ja äitiyttä sekä naiseutta vahvistavalle tapahtumalle olen vakuuttunut synnytyslääkärinä ja omat luonnonmukaiset synnytykset kokeneena.

 

Kivuttoman synnytyksen tavoittelussa on synnytyskulttuurimme kehitys ollut viimeisten parin vuosikymmenen ajan hakoteillä. Synnytyskivun merkitystä ja tehtäviä mahdollisimman onnistuneelle, turvalliselle ja vanhemmuuteen kasvattavalle tahtumalle ei ole ymmärretty.

 

Tässä synnytyskivulla on tärkeä merkitys ja tehtävä.

 

Epiduraalipuudutusten vuoksi tapahtuma on liusunut synnyttäjän hallinnasta asiantuntijoille ja ammattilaisille. Luonnonmukaiset keinot selvitä ovat väistyneet tai unohtuneet. Nainen ei ymmärrä , ei osaa , ei tiedä. Tälläinen tunne on naiseutta ja äitiyttä heikentävä.

Ymmärrettävää on, että perheiden selviämistä arjen haasteista on heikentynyt ja lasten pahoinvointi on lisääntynyt.

 

 

Minna - vahva synnyttäjä

 

Minna Canth suurperheen äiti, naisasialiikkeen nainen, yrittäjä, vahva savolainen nainen, kuten ätinikin, ovat olleet minulle voimaa antavia esimerkkejä. Se minkä koen meitä eniten, yli aikakausien, yhdistävän ovat lunonnolliset synnytykset.

 

Synnytykset luonnollisena tapahtumana voimaannuttavat. Se, että on saanut selviytyä omin voimin, tilanne on ollut hallinnassa omin keinoin, on palkitseva, äitiyttä ja naiseutta vahvistava. Se antaa eväät vanhemmuuteen, vahvistaaa naiseutta ja äitiyttä sekä kantaa vaikeiden tilanteiden yli.

 

Muotiin tulleessa teknologisessa synnytyksessä nainen on asiantuntijoiden hoidettavana, heidän armoillaan, passiivisena hoidon kohteena. Tällainen tapahtuma heikentää naisen luottamusta tunteisiinsa ja vaistoihinsa, joita tarvitaan kasvatustehtävässä, naiseuden ja äitiyden arkipäivän haasteista selviämisessä.

 

Kannattaa hyödyntää synnytyksen tarjoama ainutkertainen kasvun tapahtuma jotta tulisimme paitsi vanhemmiksi niin myös viisaammiksi naisiksi.

Synnytystapahtuman merkittävyyden vuoksi äidit ovat kasvattamisen ja hyvinvoinnin avainasemassa perheissä. Nämä vanhat naiset ovat viisaita ja arvostettuja..

 

Vahva nainen vie synnytyskulttuuria eteenpäin ja vahva synnyttäjä naisliikettä. Nyt suomalainen synnytyskulttuuri on käännekohdassa teknologisesta luonnonmukaisempaan.

 

Powered by CMSimple | Webmasteri