Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

27.10.08

Perusasioita lunonnollisesta synnytyksestä

(kts. "Nainen Naiselle-luonnollinen syntymä",Miettinen-Jaakkola, Kääntöpiiri, 1992)

 Luonnonmukainen synnytys yritettiin heittää romukoppaan silloin kun oli suuri tarve markkinoida epiduraalipuudutus synytyssaliehimme. Luonnonmukaisuuden  vaatimuksen väitettiin aiheuttavan synyttäjälle suorituspaineita ja  pettymyksiä lopputulokseen. Luonnonmukaisuus ei ole täydellisyyttä eikä estä lääkkeiden käyttöä tarvittaessa.On kyse asenteesta:Naisen ehdoilla toimimisesta, kaikesta ohjailusta pidättäytymistä ja synnytystyön kunnioittamista.  Epäonnistumisen tunnetta ei voi tulla jos on saanut omissa nahoissaan tuntea lääketieteellisen puuttumisen tarpeellisuuden olipa lopputulos sitten mikä tahansa. Käytäntö on näyttänyt ettei puudutus ole tuonut  tyytyväisempiä äitejä, päinvastoin lääkityksen tarve, toimenpiteet ja sektiot ovat lisääntyneet synnytyspelko lisääntynyt lapsi-ja äitikuolleisuuden parantumatta. Nyt on aika tunnustaa luonnonmukaisuusajatuksen ylivertaisuus ja nykyisen käytännön järjettömyys, jotta synnytyskulttuurimme voisi muuttua ja synnytys saataisiin takaisin naiselle.    

Luonnollisessa synnytyksessä riskejä on mahdollisimman vähän:

Luonnonmukainen  synnytys on  turvallisin tapa synnyttää , koska lääkitystä ja toimenpiteitä tarvitaan vähemmän, jolloin niihin liittyvät  riskit minimoituva. Tämän mahdollistaa se, että hengitys, verenkierto ja hormonitoiminta on paras mahdollinen sekä synnytystyö edistää  lapsen  laskeutumista synnytyskanavassa. Myös nämä ovat synnytyksen turvallisuutta lisääviä tekijöitä.

 

Miten luonnonmukaiseen snnytykseen päästään?

Sisäänpäinkääntyminen eli synnytysmietiskely on tärkeintä, jotta synnyttäjä pääsisi synnytysregressioon.  Silloin sisäinen tieto ohjaa vaistonvaraista käyttäytymistä.  Synnyttäjä löytää parhaat  tavat toimia ja tehdä synnytystyötä. Stressi vähenee, hormonitoiminta elpyy ja synnytys edistyy parhaalla mahdollisella tavalla. Ympäristöstressi pitäisi poistaa,jotta  regressio onnistuisi. Synnyttäjän pitäisi olla vapaa suoritus-ja neuvottelupaineista sekä tuntea turvallisuutta, kotoisuutta ja ilmaisunvapautta. Tällaisessa synnytyksessä synnyttäjä on liikkuva, pystyasentoinen ja hormonitoiminta paras mahdollinen. Synnytyksen edistyminen  on vähiten häiriöille altis.

Henkilökunnalta luonnonmukainen synnytys vaatii  yksityisyyden kunnioittamista, synnyttäjän palvelemista, hänen tarpeisiinsa mukautumista ja  kaikesta ohjailusta pidättäytymistä. Synnytyksen seuraaminen toteutetaan  mahdollisimman vähän synnyttäjää häiriten, synnytystyöhön muakutuen.  Toimenpiteet  ja lääkitys säästetään  epänormaaleihin ongelmatilanteisiin.

 

Luonnonmukainen synnytys vaatii valmistautumista:

Pitämissäni synnytysvalmennuksissa valmentaudumme kuin.maratoonarit: Mielikuvaharjoituksella käymme läpi synnytyksen vaiheita ja sitä miten kussakin vaiheessa voisi toimia ja oloaan helpottaa. Raskaus-synnytysmietiskelyllä opitaan  sisäänpäinkääntymistä mikä edesauttaa synnytysregressioon, toiselle tietoisuuden tasolle pääsemistä. Keskittymistä ja kehon kuuntelemista opetellaan synnytystä edistävillä ja kipua lievittävillä asanoilla.

 

Iät  ajat on suurin osa maapallon naisista selvinnyt omin avuin synnytyksestä. Kaikilla on keinot ja kyky  synnytyksen läpiviemiseen. Tarvitaan vain hyvä ympäristö, tukea antavat avustaja ja vaistojen herättelyä. Valmentautumisen merkitys kasvaa sitä mukaa kun elämäntapamme loitontuu luonnosta.

 

 

Amor-ammeen tuhkimotarina

Powered by CMSimple | Webmasteri