Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

25.04.10

 

Ilmainen ja terveydenhuollon ammattilaisen seurannasta vapaa ehkäisytabletti ei ole ratkaisu abortteihin meillä.

 

Alhaisen elintason maissa ehkäisytabletin suhteelllinen talousrasite on huomattava. Puutteellinen terveydenhuoltojärjestelmä, räjähdysmäinen väestönkasvu, moniavioisuus, alisteinen naisen asema ja yleiset raiskaukset hyötyvät kaikki vapaasta, ilmaisesta ehkäisytabletista.

 

 Hyvinvointivaltiossa suurin osa aborteista tehdään fertiilin iän molemmissa päissä. Aborttinuorilla ongelmana on elämän hallinnan puute, johonka kuuluu holtiton seksikäyttäytyminen, tupakka, alkoholi ja huumeet, jotka altistavat ehkäisynkin laiminlyöntiin. Vapaan e-tabletti poistaisi vain  vuosittaiset kontrollit, joiden pitäisi olla etenkin seksuaali- ja tupakkavalistuksen käyntejä.

Fertiili-iän loppupuolella tavallinen aborttipotilas  on luottanut iän aiheuttamaan alentuneeseen fertiliteetiin.Tuolloin e-tabletti on vielä vähemmän taloudellinen ongelma ja  harvoin enää terveydellekään paras vaihtoehto. Jälleen vuosittaiset kontrollikäynnit ovat hyvin tarpeellinen valistuksen paikka ehkäisyn tarpeellisuudesta, rintatutkimuksista, painon hallinnasta ja seksitaudeilta suojautumisesta.

 

Keskeytetty yhdyntä ja varmat päivät eivät ole luonnonmukaista ehkäisyä. Lämpökäyrän, kehon ”oireiden”,kohdunsuun liman ja konsistenssin seuranta, kirjanpito sekä tarkkojen kirjoitettujen sääntöjen  noudattaminen  kuuluvat luonnonmukaiseen ehkäisyyn. Katolisissa maissa tähän  kurssitetaan pareja, jotka uskonnollisen tai muun vakaumuksen tai terveydellisten syiden  vuoksi eivät voi tai halua käyttää muuta ehkäisyä. Kondomi tai selibaatti sallitaan ns. hedelmällisinä päivinä. Hollantilaisen kollegan mukaan oikein toteutettuna se on yhtä varma kuin muukin ehkäisy  ja toimii myös hyvänä apuna silloin  kun halutaan perheenlisäystä. Sitä käyttävät vakaassa suhteessa olevat parit, jotka eivät ole yllätysraskauden sattuessa hakemassa aborttia, sillä he haluavat jättää jotain sattuman/luonnon/Jumalan varaan.

 

Kaikille ilmainen hpv-rokote ja e-tabletti lisäävät villiä seksikulttuuria. Rokotteen suoja seksitaudilta ja tabletin suoja raskaudelta tuudittavat jo nuorena valheelliseen turvallisuuden tunteeseen. Kondomi unohtuu entistä helpommin ja tietoisuus  klamydiasta, kupasta, tippurista ja hivistä  jää oman nettiopiskelun varaan. Muutama esimerkki vastaanotollani käyvien  naisten normaalista  tiedon tasosta: Vagitoriot ovat riittävä ehkäisy (nuorten tyttöjen netistä saatu tieto). Lääkkeellinen raskaudenkeskeytys on helppo, vaaraton ja aina onnistuva.  Jälkiehkäisytabletit ovat riittävä ehkäisykeino. Klamydia antaa oireita ja on vain ”huorien” tauti. Hoitamattoman klamydian jälkitaudeista ja lapsettomuuden aiheuttajana  ei ole tietoa. Keskeytetty yhdyntä ja varmat päivät ovat luotettava ehkäisy. Yli 40-vuotiaan raskaaksitulo on hyvin huonoa. Hiv /aids on  homojen tauti. Puolisoni on ehdottoman uskollinen.  

 

Suojautumisesta ja ehkäisystä on jaettava tietoa ja vastuuta enempi miehille.Länsimaissa  40-60% parisuhteessa elävistä heteromiehistä pettää kumppaniaan. Suurin ongelma  hivin ja aidsin levittäjänä  länsimaissa ovat  biseksuaaliset miehet, joista käytännössä  kaikki elävät heterosuhteessa. He levittävät seksitauteja naisiinsa ja naiset lapsiinsa. Kondomin käyttöä  ja tarpeellisuutta  pitäisi koko naisten ja miesten elämänkaaren ajan opettaa. Ilmaisten e-tablettien sijaan ilmaisista kondomijakelupisteistä seuraisi valtaisat kansantaloudelliset säästöt seksitautien,lapsettomuuden, hivin/aidsin, kohdunkaulanmuutosten ja -syövän, aborttien ja  enneaikaisten synnytysten  ehkäisyn vuoksi. Myös naisten kautta ja avulla tietoa kondomin  käytön tarpeellisuudesta voisi tehostaa.

 

Ihmisten  kontrollointi ja ohjailu ei johda käyttäytymisen muuttumiseen. Lääkäri jakaa  tietoa ja antaa valistusta, josta ihmiset tekevät omat valintansa. Moniarvoisessa yhteiskunnassa on kunnioitettava jokaisen omia arvostuksia ja tapaa elää,  jossa lääkäri auttaa tietonsa ja taitonsa  avulla selviytymään mahdollisimman terveesti.

 

Aila Miettinen

naistentautien –ja synnytysten erikoislääkäri

 

Powered by CMSimple | Webmasteri