Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

27.04.09

Synnytyskivun lievityksestä

Puhuttaessa synnytyskivun lievityksestä  ENSIN olisi aina mainittava synnytyskivun tehtävät ja merkitys parhaalle mahdolliselle, palkitsevalle ja TURVALLISELLE synnytykselle/sytymälle.

Synnytyskipu pitää synnyttäjän liikkeellä, mikä on eduksi verenkierrolle ja hengitykselle sekä lapsen laskeutumiselle ja kiertymiselle synnytyskanavassa.Se edesauttaa myös endorfiinituotannossa joka taas auttaa jaksamisessa, kivun lievityksessä ja hallinnassa sekä elvyttää synntystä eteenpäinvieviää supistushormonituotantoa. Jonkinverran kivun aikaansaamaa stressihormoniakin tarvitaan  jaksamiseen ja lapsen sopeutumisessa kohdun ulkopuoliseen elämään. Näistä seuraa mahdollisimman turvallinen ja helppo synnytys. Synnytystyön tekemisestä äidin itsetunto synnnyttäjänä ja äitinä vahvistuu. Omin avuin selviäminen poistaa myös synnytyspelkoa.

 

Puudutteiden runsaan käyttöönoton myötä synnytyspelkokin on räjähdysmäisesti kasvanut.  Synnytyspelkoa  yritetään poistaa puudutuksilla tai leikkauksella. Pelkotutkimuksen mukaan eniten synnyttäjät pelkäsivät sitä etteivät osaa käyttäytyä oikein, toiseksi eniten sitä että lapselle sattuisi jotain pahaa, kolmanneksi eniten sitä että itselle sattuisi jotain  pahaa ja  vasta neljännellä sijalla oli synnytyskipu. Puudutusten käyttämisestä seuraa runsaasti teknologiaa ja toimenpiteitä ,mikä on omiaan vieraannuttamaan synnyttäjää  tapahtumasta. Tuntiessaan olevansa toisten hoidettava ja tilanne asiantuntijoiden valvonnassa ja hallinnassa, lisää se entisestäänkin avuttomuuden tunnetta ja vie pois tilanteen omasta kontrollista, jolloin synntyspelko lisääntyy. Riskien vuoksi toimenpiteisiin ja lääkeaineisiin liittyvä realistinen pelko kasvattaa lapseen ja itseen liittyvää  synnytyspelkoa.

 

Lähdettäessä poistamaan tarpeellista,hyödyllistä, välttämätöntä, vaaratonta ja hyvin keskeistä mahdollisimman onnistuneen synnytyksen/syntymän osatekijää, kuten synntyskipua, olisi menetelmän oltava täysin sivuvaikutukseton, riskitön ja synntystyötä häiritsemätön. Mitkään lääkkeellsiet kivunlievitysmenetelmät eivät täytä tätä ehtoa. Tämän vuoksi ne kelpaavat vain ongelmatilanteisiin , epänormaaleihin synnytyksiin, poikkeavuuden hoitotoimiksi. Vaikka lääkkeellinen kivunlievitys on tuotu lähes kaikkiin synnytyksiin, tulokset  eivät ole parantuneet, ainoastaan teknologia ja toimenpiteet ovat lisääntyneet.

 

Kuopion Yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan synnyttämään tullessa  noin puolet synnyttäjistä  halusi  selvitä  luonnonmukaisella kivunlievityksellä ja toinen puoli ajatteli tarvitsevansa lääkkellistä apua. Todellisuudessa lähes kaikki saivat lääkkellisen kivunlievityksen. Tämä puhuu puutteellisesta tuesta ja rohkaisusta sekä sopimattomasta ympäristöstä. Näihin sekä luonnonmukaisiin kivunlievitysmenetelmiin olisi panostettava, jotta synnytyspelko, toimenpiteet  ja lääkitys vähenisivät.   

 

Yksipuolinen tiedonanto puudutteiden markkinoinnin vuoksi on ollut vuosisadan suurin huijaus. WHO:n suosittelema "INFORMED CHOISE" ei ole toteutunut ,koska ei ole kerrottu siitä, että puudutussynnytksessä synnyttäjä on sänkyynsidottu ja kykenemätön tekemään synnytystyötä, jolloinsynnytys hankaloituu, riskit ja toimenpiteet lisääntyvät.

 

Aila Miettinen, naistentautien- ja synnytysten erikoislääkäri

 


Powered by CMSimple | Webmasteri