Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

26.04.09

Synnytysmuisto säilyy läpi elämän (Suomen Lääkärilehti 17/2009 vsk 64,s.1557)

Hyvä kollega Pertti Kirkisen johtopäätöksessä, että synnytyskivusta jääneellä muistolla olisi merkitystä seuraavien raskauksien suunnitteluun on " vetäisty kurvit suoriksi".

Miesten "putkiaivoilla" on ehkä vaikea arvata naisten "tippaleipäaivojen" hahmottamia kokonaisuuskia. Synnytyskipu tuskin näyttelee merkittävää roolia raskaudensuunnittelussa. Oma kokemukseni on ihan päinvastainen. Neljä ensimmäistä hyvin kivuliasta synnytystäni ja viimeinen kivuton.

Synnytyskokemus, jossa on ollut kova kipu ja sen seurauksena endorfiinituotanto ja  synnytysregressio  ovat onnituneet ohjaamaan synnyttäjää hyvään ja luovaan synnytystyöhön, jolloin synnytys on  ollut omin voimavaroin, omassa hallinnassa ,on erittäin palkitseva  ja voimaannuttava tapahtuma. Tämän lisäksi  lapsi ja häiriötön enskontakti saavat aikaan hurmosmaisen tyytyväisyyden, jossa kovakin synnytyskipu kalpenee. Muisto on hyvä eikä synnytys pelota. Kokemus on kaikenkaikkiaan äitiyttä ja naiseutta vahvistava.

Kivuttomaksi hoidettu synnytys kaikkine toimenpiteineen ja lääkityksineen on asiantuntijoiden hallinnassa ja valvonnassa, jolloin synnyttäjän on mahdoton tehdä synnytystyötä ja kokea luovuutta tai tilanteen hallintaa omin keinoin. Tapahtuma on kaukainen, outo  ja  pelottava.  Tälläinen kokemus on omiaan luomaan epävarmuutta synnyttäjänä, äitinä ja kasvattajana. Muisto synnytyksestä ei välttämättä  houkuta, aiheuttaen  jopa  epäonnistumisen tunteita.  

 

Vaikka synnytyksessä olisi jouduttu turvautumaan teknologiaankin, jos äiti on ensin saanut kokea  synnytytystyötä tekemällä sen tarpeellisuuden ja tehdä omat  valinnat, ei epäonnistumisen tunnetta synny. Pehemillä keinoilla, kuten veden käytöllä, on todettu olevan positiivisissa muistoissa merkittävä osuus.

 

 Mikäli synnytys ei ole johtanut täydelliseen katastrofiin  lienee nykyisin  seuraavien raskauksien suunnittelussa  sosiaalisilla ja  taloudellisilla tekijöillä merkittävin osuus.

 

Naistentautien- ja synnytysten erikoislääkäri

Aila Miettinen

Powered by CMSimple | Webmasteri