Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

18.01.08

Kansainvälinen Joogajärjestö AMURT (Ananda Marga Universal Relief Team) auttaa Brasiliassa.

Lomailin n. kolme viikkoa Brasiliassa perheeni kanssa. Kävimme mm. Sao Paulon kahdessa joogakoulutuskeskuksessa. Molemmissa voi kouluttautua joogaopettajaksi tai tehdä vapaehtoistyötä avustusprojekteissa. Sao Paulossa on asukkaita n. 20 miljoonaa joita suurin osa asuu slummeissa ja lukutaidottomuustta esiintyy n. 11%:lla väestöstä.

Toinen em. keskuksista on erityisesti naisille tarkoitettu. Tämän keskuksen johtaja filippiiniläinen jooganunna Didi Jaya ylläpitää Sao Paulon reunamilla Favelassa, slummialueella, 4-7 vuotiaille lapsille koulua, jossa ohjelmassa mm.hyviä tapoja, englantia, tanssia, liikuntaa, mietiskelyä ja arkipäivän kotiaskareita, leikkiä ja laulua..Koulussa nämä n.120 lasta viettävät klo 7-15 välisen ajan ja saavat neljä kasvisateriaa päivässä. Koulu on ilmainen ja osa 17 työntekijästä ei saa palkkaa - kaikki vapaaehtoistyö ja lahjoitukset ovat tervetulleita. Tällä hetkellä noin sata lasta on jonotuslistalla. Koulu on toiminut 17 vuotta.

Aivan tämän koulun läheisyydessä oli juuri ostettu talo, jossa oli menossa täydellinen sisäremontti, jonka on määrä valmistua tammikuun loppuun mennessä. Tässä talossa aloittaa 7-14-vuotiaille tytöille koulutus- ja toimintakeskus. Koulun jälkeen tuon ikäiset tytöt helposti joutuvat kadulle ja prostituutioon, joka rehottaa kaikkialla Brasiliassa avoimesti. Tässä talossa tytöille opetetaan englantia, käden taitoja, terveystietoutta, hygieniaa, kasvisruuanlaittoa, joogaa ja mietiskelyä. Sukupuolitaudit, kohdunkaulansyöpä, Hiv, hepatiitti ja teiniraskaudet ovat luonnollisia vitsauksia.
Näiden ongelmien korjaamiseksi lupasin tehdä diasarjan tuon alueen naisten kulutusta varten. Omasta hyvivoinnistani annoin n.5000€ Brasilian vähäosaisille. Jatkossa Kuopiossa pitämieni aamujoogatuntien tuotto kokonaisuudessaan menee ilman välikäsiä tuon tyttökoulun ylläpitämiseksi.
Osallistumistani noin kaukaisiin avustusprojkteihin ovat jotkut arvostelleet. Eniten minua ovat riipaisseet katulapset, joita näkee kaikkialla. Haluan auttaa ihmisiä siellä missä hätä on suurin.

Aila Miettinen

Powered by CMSimple | Webmasteri