Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus: 0405560712

 

Kaavi ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

 Akupuntiohoidot:lapsettomuus,synnytyksen käynnistäminen, mahavaivat, laihdutusnastat,migreeni,niskahartiavaivat,selkäkivut.

Voimaannuttava syntymä-verkkokurssi:www.wellnessonline.fi Vauvahierontakurssit, äitiysjooga.

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12 . Ilmott.tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 25.12.2020

Synnytysvalmennuksen sisältö


Käytännönläheisen synnytyskurssin sisältö:


Äiti-lapsi-symbioosi, syvärentoutus, raskaus-synnytysmietiskely, synnytysregressio, vesisynnytys, synnytystanssi  ja -laulu, synnytyskipu ja  -kivunlievitysmenetelmät, synnytyksen vaiheet mielikuvaharjoitus, synnytysasennot, opetellaan supistuksen vastaanottamista,  raskauden ajan asanat, lantionpohjaa huoltavat ja repeämiä/laskeumia ehkäiseviä harjoituksia, joogahieronta ja raskauden/synnytyksen akupisteet, isän rooli synnytyksessä. Katsotaan synnytyskuvia ja vauvahierontafilmi.


Hinta sisältää kirjasta ”Nainen Naiselle Luonnollinen Syntymä”  uudistetun painoksen (2014), jossa on  vauvahierontakin.


 SYNNYTYSTERAPIARYHMÄ : synnytyskokemuksen jakamista ja läpikäymistä.


1-2 t/60e, mikä sisältää kirjan ”Nainen Naiselle Luonnollinen Syntymä” uudistetun painoksen (2014).  Ryhmä on synnytyskurssilaisille ilmainen.


 Aila Miettinen jakaa kokemukseen perustuvaa tietoa 30 vuoden  kokemuksestaan synnytyslääkärinä  sairaalassa ja kotona sekä viiden lapsen äitinä.


 

Miksi ja miten valmentautua synnytykseen?

 

Synnytysvalmennus on käytännössä lopetettu. Säästösyistä ja ehkä siksikin, että se ei vastannut tarkoitustaan.Keväällä Kuopiossa pidetyillä Suomen Kätilöliiton koulutuspäivillä todettiin että terveydenhoitajalla äitiysneuvolassa ei ole siinämäärin kokemusta synnytyksestä , että hän voisi juurikaan muuta neuvoa antaa kuin, että "luotat vain sairaalan ammatti-ihmisiin , niin kyllä se siitä ". Totuus on kuitenkin edelleenkin se,ettei kukaan voi toisen puolesta synnyttää ,ei edes teknologian avulla. Runsas teknologian käyttö päinvastoin tuo mukanaan lisää ongelmia:Lääkitystä, imukuppi- ja leikkaussynnytyksiä. Viimeisen kahden kymmenen vuoden aikana on synnytyssaleihimme markkinoitu epiduraalipuudutus, josta seurauksena ei ole suinkaan ollut synnytyspelon väheneminen , vaan lisääntyminen. Kun synnytystapahtuma on luisunut ammttilaisten käsiin, jää synnyttäjä entistä enempi tapahtumassa ulkopuoliseksi tarkkailijaksi. Kun tilannetta ei voi hallita omin keinoin seuraa siitä epävarmuutta ja pelkoa.Kun synnytys on synnyttäjän hallinnassa , tarvitaan vähemmän lääkkeitä ja toimenpiteitä jolloin synnytys on turvallisempi niin lapselle kuin äidillekin.

Uudessa synnytysvalmennuksessa opetellaan synnyttämään itse.Valmentaudumme kuten maratoonarit: Teemme mm. mielikuvaharjoituksia synnytksen vaiheista ja niistä vaihtoehdoista miten missäkin vaiheessa voisi toimia.Pohdimme synnytyskivun merkitystä onnsituneelle synnytykselle ja hyvälle kokemukselle, mikä motivoi tekemään synnytystyötä. Harjoittelemme supistuksen vastaanottamista joogatyyppisin harjoituksin tyynesti ja rentoutuen. Opettelemme synnytyksen kulkua helpottavia asentoja, miten synnytysjakkaraa käytetään ja mitä kivunlievitystä missäkin vaiheessa on viisasta ottaa sekä oikeaan tapaan käytää vettä synnytyskivun lievityksessä. Silloin kun synnyttäjä on pystyasentoinen ja liikkuva tarvitaan vähemmän lääkitystä ja toimenpiteitä.

 Terapiatapaamisessa käymme läpi kurssilaisten aikaisempia vaikeita synnytyskokemuksia ja pelkoja.  Kokemuksen jakaminen on tärkeää. Aikasemmin synnyttäneillä on paljon hödyllistä tietoa omaan kokemukseensa perustuen.Monella on takanaan hankala tai jotenkin pettymyksen aiheuttanut synnytys tai sitten synnytyspelko on tullut vain siitä , että olisi "hypättävä tuntemattomaan".
Synnytysten jälkeen tapaamme vielä vauvahieronnan merkeissä. Tuo tapaaminen on todella ilahduttavaa ja alkaneet ystävyyssuhteet jatkuvat luontevasti..

Omat lähtökohtani synnytysvalmentautumiseen olivat: Ensimmäisen lapsemme katastrofaalinen synnytys, neljä seuraavaa hyvää "luomusynnytystä", synnytyslääkärin työ sairaalassa ja kouluttautuminen kotisynnytyksiin Hollannissa. Kaikki nämä tapahtumat ovat vahvistaneet käsitystäni siitä kuinka merkittävää on parhaan mahdollisen loppputuloksen kannalta asenne ja valmistautuminen. Valmennukset ovat minulle hauska harrastus.


 

 

Powered by CMSimple | Webmasteri