Vastaanotot

Kuopio ajanvaraus:
017 28 28 244/Puijonlaakson Lääkärikeskus


Maaninka ajanvaraus:
050 3 70 70 70/Maaningan Fysikaalinen Hoitola

 

Juankoski ajanvaraus:
040  55 60 712

Ajankohtaista

Synnytys- ja vauvahierontakurssit sekä äitiysjooga, synnytystanssi, synnytysterapiavast.otto.:

Kuopiossa ja Helsingissä. Kurssit pyörivät koko ajan. Ilmoittaudu heti.  Tiedustelut ja ilmoittautumiset 0405560712. Myös yksityisopetus mahdollista.  

Äitiysjooga sunnuntaisin klo10-11 Klo11-12  Akt.Synn.r.y:n ilmainen keskustelu (aiheina:naisen synnytys, pyhä syntymä,kivuton synnytys,doula)Ilmott.molempiin tekstiviestillä 0405560712

Katso multimediaesitys Sao Paulon koulusta

Päivitetty 12.08.2018

Synnytysammeen käyttö

Amor-amme toimii istuimellisena suihkutilana. Erillistä suihkutilaa synnytyshuoneessa ei tarvita. Synnyttäjän istuessa suhkussa , supistusten voimistuessa tämä amme yllyttää kokeilemaan roikkumista , venyttelyä ja liikkumista. Amme ohjaa pystyasentoiseen ja aktiiviseen synnytystyöhön. Näin lantiomaljakon luuliitokset ovat mahdollisimman laajat ja lantionpohja rentona ja auki. Näin lapsi laskeutuu ja kiertyy synnytyskanavassa optimaalisesti ja vähemmillä suopistuksilla. 

Venytykset ja roikkuminen lämpimässä vedessä tehtyinä ovat luonnonmukaista kivunlievitystä ja rentoutusta parhaimmillaan.

Halutessaan kivunlievitystä avautumisvaiheen aikana, synnyttäjä astuu ammeeseen, jossa hän voi vapaasti liikkua haluamallaan tavalla.

Amme antaa mahdollisuuden roikkumiseen jommasta kummasta korotetusta reunasta tai tangosta sekä selällään rentoutumisen siten, että niska lepää reunassa olevassa niskatukisyvennyksessä. Synnyttäjä voi haluatessaan istua myös hevosenkengänmuotoisella synnytysistuimella tuntematta epämielyttävää painontunnetta häntäluuhun. Synnyttäjä voi myös roikkua ammeen kapeimmassa pohjukassa siten, että ammeen reunat jäävät kainaloiden alle.

Kapean pohjukan ansiosta myös kätilö pääsee lähelle synnyttäjää kuuntelemaan lapsen sydänääniä. Jos halutaan synnyttää veteen, sen avustaminen on helppoa synnyttäjän istuessa synnytysistuimessa tai ollessa kyykyssä tangosta tukien. Ponnistusvaiheen alkaessa synnyttäjä voi myös nousta pois ammeesta tai sitten ponnistaa myös puoliseisovassa asennossa nojaten tankoon.

Lapsen synnyttyä äiti istuu synnytysistuimessa ja pitää lasta rinnallaan.

 

 

Powered by CMSimple | Webmasteri